Logo 46 56 03 97

Gode råd til beskæring af træer

Inden du påbegynder din træbeskæring, er det vigtigt, at overveje, hvorvidt der er grund til det. Træer og buske har bedst af ikke at blive beskåret, da det koster dem energi at skulle hele såret efter beskæring.

Skygger dit træ, fylder for meget eller er din busk blevet for høj eller kan ikke længere nå frugterne på dit frugttræ, men ønsker du ikke en træfældning, så finder du her fem gode råd i forbindelse med beskæring af træer og buske.

  1. Beskæring

Når du skal beskære dit træ eller din busk, så skær kun grene af, som har skader, er visnet eller er angrebet af sygdomme. Grene, som vokser på tværs og derfor gnider mod hinanden, bør også beskæres, kan barken ellers kan gå i stykker.

For at minimere risikoen for at skulle beskære dine træer eller buske, så køb dine planter så de passer til haven og deres vokseområde.

  1. Beskæringstidspunkt

Har du behov for beskæring af planter, er det vigtigt at være opmærksom på deres forskellige krav.

Nogle planter egner sig ikke til vinterbeskæring, mens andre planter stiller særlige krav det specifikke beskæringstidspunkt.

Til gengæld kan langt de fleste træer og buske tåle at blive beskåret hele året.

  1. Redskaber

Det er en fordel at have forskellige haveredskaber til rådighed, så du kan tage de mindre grene med en beskæresaks og de store, tykke grene med en sav. Haveredskaber med en teleskopstang kan ligeledes være en fordel, da du her kan beskære grene der sidder højt, mens du selv står på jorden. Det giver i øvrigt mulighed for at kunne træde et skridt tilbage og vurdere, hvordan det beskårede træ tager sig ud.

  1. Snittet

Sørg for at bruge en skarp sav eller beskæresaks, så dit snit bliver så rent som muligt, da det mindsker risikoen for svampe. Herudover bør du skære større grene af så tæt på stammen som muligt, uden at du skærer i selve stammen. Ellers kan det blive en større udfordring for træet at hele såret efter beskæringen.

Har du at gøre med tykke og tunge grene, bør du fjerne del i flere dele, da grenen ellers kan rive barken på stammed med af, når den falder.

  1. Fjernelse af afklippede grene

Større grene kan med fordel bruges til brænde, huler, flethegn og lignende. Alternativt kan grene køre på genbrugspladsen. Mindre grene samt kviste og blade kan kommes på komposten.

Skal vi tage en snak?

Du skal være velkommen til at ringe til os. Benjamin vil tage imod dig, og tage snakken om din opgave.

RING

46 56 03 97

og snak med Benjamin

Hvorfor vælge os?

Vores mange års erfaring og en lang række glade og tilfredse kunder, giver os selvtilliden til at kunne sige, at du burde overveje os, inden du vælger din udbyder til servicering af udendørsarealer.

Skriv eller ring til os, og lad os få en snak om jeres arealer og hvorfor du skal vælge os.