Beskæring af træer og buske

træbeskæring bslp

Træer, buske og planter har egentlig bedst af ikke at blive beskåret, da beskæringen efter et sår som kræver energi for at hele. Såret kan risikere at blive inficeret med bakterier og svampe, som kan ende med at svække din plante. Alligevel findes der flere gode grunde til at beskære træer og buske. Typen af træ eller busk afgører, hvilke grunde der findes til beskæring.

Ved frugttræer kan der eksempelvis være flere forskellige årsager til at beskære. Ønsker du mere viden om hvornår og hvordan disse bør beskæres så læs med her og her.

1. Årsager hos planten

Beskæring kan ske på baggrund af selve planten. Dette er relevant hvis grene eksempelvis er beskadiget eller syge. Ligeledes kan grenene vokse på tværs af hinanden og på den måde skabe sår i barken pga. Gnidninger.

2. Dine årsager

Både træer og buske kan skygge eller fylde for meget i din have, så det er til gene for både dig og dine naboer. Her kan det være en god idé, at beskære dine planter. Vær dog opmærksom på, hvornår det er bedst at beskære forskellige arter, og vær ligeledes opmærksom på, at ikke alle træer bør fældes eller beskæres uden professionel hjælp. Har du frugttræer, kan det også være nødvendigt at beskære disse, for at du kan nå frugten. Beskæring af disse kan samtidig give mere lys til frugterne, så det modner bedre og bliver til større frugter.

 

Er du i tvivl om hvordan, hvornår eller hvorfor du bør beskære dine planter, så tøv ikke med at kontakte os for hjælp.