Hvad er bedst at rydde sne med?

snerydning

Når sneen daler og lægger sig på vejene, er det væsentligt at have det rigtige udstyr til at rydde sneen væk med. Vælger du det rigtige redskab til opgaven, vil det lette dit arbejde betydeligt.

  1. Hvilke redskaber er der at rydde sne med?

Du har forskellige muligheder, når du skal vælge dit redskab til at rydde sne med. Du kan vælge sneskrabere i enten plastik, metal eller træ, du kan bruge en skovl, en kost, eller du kan bruge en sneslynge. Mulighederne er mange.

  1. Fordele ved de forskellige redskaber

Det kan være en fordel at bruge en sneskraber i plastik fremfor en i metal eller træ, da den i plastik er lettere og på den måde skåner du din ryg. En sneskraber i metal eller træ giver dog god modstand og på den måde kan du skubbe mere sne. Skal du fjerne sne der er hårdt stampet og har ligget længe, kan du med fordel bruge en skovl. En kost er derimod god til at fjerne det nyfaldet sne. Vælger du at bruge en sneslynge, sparer du både på kræfterne og på tid.

  1. Ulemper ved de forskellige redskaber

Ulempen ved sneskraberne er, at de skaber store dynger af sne og så er de ikke så gode til fladtrykt og hårdt stampet sne. De er heller ikke så gode at bruge på ujævne overflader. Bruger du en skovl, vil det tage lang tid. Du bliver ligeledes være nødt til at løfte alt sneen væk, da du ikke blot kan skubbe det til siden. Med kosten tager det lang tid, hvis der er tale om meget nyfaldet sne. Lægger der is under sneen, vil kosten give adgang til glattere veje. En sneslynge er effektiv, men kræver plads og de er ligeledes i den højere prisklasse.

Har du brug for hjælp med snerydning, læs mere her.