Regler for træfældning

træbeskæring bslp

Er du i tvivl om hvilke regler du skal følge, når du fælder et træ? Eller hvordan du skal forholde dig, hvis naboens træfældning har gjort skade på din grund? Så læs med her!

1. Hvordan fælder du dit træ?

Der findes ingen officielle regler for hvordan du skal gøre, når du fælder et træ, men du bør følge gældende regler inden for arbejdsmiljø og sikkerhed. Læs meget mere om dette her.

Det er aldrig ufarligt at fælde et træ, så hvis du er usikker på proceduren, eller mangler du de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, anbefaler vi, at du altid tager kontakt til professionelle. Professionelle firmaer har forsikringer, som dækker skader, der kan opstå i forbindelse med arbejdet, hvilket giver en økonomisk sikkerhed for dig.

Ønsker du alligevel selv at fælde dit træ, er det vigtigt, at sikkerheden er i orden.

Et godt råd er altid at være flere om træfældningen. I tilfælde af at noget skulle gå galt, vil der altid være nogen, til at tilkalde hjælp. Desuden bør du være opmærksom på sikkerheden ved de værktøjer, du vælger at benytte og ligeledes din egen sikkerhed. Benyt derfor sikkerhedssko, sikkerhedsbukser og en hjelm for at beskytte dig selv.

2. Hvordan forholder du dig til naboens træfældning?

Er uheldet ude og naboens fældede træ har gjort skade på f.eks. dit træ eller jeres fælles hæk, så kan din nabo gøres ansvarlig herfor. Dennes husejeransvarsforsikring skal betale erstatningen for den forvoldte skade. Har naboen ansvar for at det fældede træ skade på dit hus, kan din husforsikring gøre regres mod din nabos ansvarsforsikring.

Ønsker du en snak om eller et tilbud på træfældning, så læs mere her eller kontakt os på tlf.: 46 56 03 97