Forskel på salt og grus

snerydning

Som husejer har du pligt til at sørge for, at dit fortov er sikkert at befærde sig på. Det kan blive dit ansvar, hvis en person kommer til skade, fordi du ikke har ryddet for sne. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at forbipasserende kan gå sikkert forbi. I nogle tilfælde vil det være tilstrækkeligt at skovle sneen væk, men i andre vil det være nødvendigt at salte eller lægge grus efterfølgende.

Er du i tvivl om, om du bør bruge salt eller grus, så læs nedenstående:

  1. Forskellen på salt og grus

Salt får sne og is til at smelte. Det mest effektive er, at drysse salt inden sneen falder, da det virker bedst inden sneen eller islaget har lagt sig. Grus virker som et skridsikkert lag oven på sneen eller isen og får ikke sneen til at smelte, som salt gør. Inden du drysser med salt og grus, bør du fjerne det meste af sneen og isen.

  1. Fordele og ulemper ved salt

Fordelene ved at bruge salt er, at det smelter isen effektivt. Salt er billigt og så er det nemt at skaffe og let at bruge. Salten har den effekt, at det opløses i sneen eller i regnen og derfor stopper det ikke kloakkerne til. Ulemperne ved brugen af salt er, at det skader fliserne og har en negativ påvirkning på træer, hække og planter. Hunde og katte får ondt i poterne af salt og vores fodtøj får grimme mærker. Salt er ligeledes heller ikke godt for miljøet.

  1. Fordele og ulemper ved grus

Fordelene ved at bruge grus er, at det er billigt og samtidig skader det ikke miljøet. Grus er ikke skadeligt for dyrenes poter og det sætter ikke grimme mærker på de forbipasserendes fodtøj. Dog smelter grus ikke sneen og derfor er det kun med til at skabe et skridsikkert underlag. Grus flyver nemt væk i blæsten. Ender grusen i kloakkerne, kan disse stoppe.

 

Har du brug for hjælp med snerydning, læs mere her