Gode råd til træbeskæring

træbeskæring

Om det er beskæring af træer i have eller offentlige steder, er der gode råd at hente for at opnå det bedste resultat.

Først og fremmest bør du overveje, om der er risiko forbundet med træbeskæringen både for dig selv og for dine omgivelser. Er dette tilfældet, anbefaler vi, at du søger hjælp hos professionelle, der kan beskære træet for dig, da de har de rigtige redskaber. Vælger du professionel hjælp mindskes risikoen for svampe- og bakterieangreb på træet.

Vurderer du, at du selv kan gøre arbejdet, så læs videre her:

  1. Vurdér om det er nødvendigt at beskære træet

Da det er hårdt og kræver energi for træet at hele efter snittet, bør du kun beskære et træ, hvis det f.eks. er til gene. Du bør undersøge, hvornår på året dit træ bedst tåler beskæring, da det afhænger af træets art.

  1. Afskæring af grene

For at opnå den bedste træbeskæring bør du skære skadet, syge eller visne grene af. Når du skærer større grene af, er det vigtigt, at du ikke skærer i stammen.  Ved at bevare grenkraven (ringen som sidder omkring roden af grenen) i træet er det lettere for træet at hele efter beskæringen.

  1. Hvad gør du med de afskårne grene

De store grene bør du fjerne i flere stykker, da de ellers kan beskadige barken på stammen. Kan du ikke bruge stykkerne til brænde eller andet, kan du med fordel aflevere dem på genbrugspladsen. De mindre grene, kviste og blade kan du lægge på komposten.

Hvis du har brug for professionel hjælp til træbeskæring, så læs mere her.