Træfældning – gør det selv

træbeskæring

Der er ingen regler for, hvem der må fælde et træ. Derfor kan du også gøre det selv. Det kan dog være farligt at fælde træer, så det er vigtigt, at man kender til den rette teknik.

Vi anbefaler, at du ved træer, der er højere end fire meter, får professionel hjælp. Store træer skal topkappes, hvilket kræver, at en professionel kravler op i træet og skærer det et stykke af gangen fra toppen og ned. Man skal være uddannet til denne opgave og have professionelt udstyr.

Kan du selv fælde dit træ så følg nedenstående vejledning:

  1. Bestem træets fald

Mål træets højde for at undgå, at det gør skade, når det vælter. For at styre træets retning bør du binde reb fast så højt som muligt til træet, hvor 1-2 mand trækker træet i den rigtige retning. Du skal dog være opmærksom på, at måden du skærer træet på er afgørende for, hvilken retning det falder.

  1. Snittet af træet

Ved træfældning skal du starte med at save en kile ud på den side, du ønsker træet skal falde til. Snit skråt fra oven til du når ca. en tredjedel ind i træet. Læg derefter et vandret snit, således at der dannes en kileform.

  1. Sav til træets fald

Sav nu fra modsatte side, indtil du når 1-2 centimeter fra snittet på den anden side af stammen. Skub herefter til træet. Vælter det ikke, kan du save lidt mere.

Hvis du har behov for topkapning eller træfældning af alle typer, så kontakt os på mail bp@bslp.dk eller telefon46 56 03 97. For yderligere information, læs mere her