Ansvar for asfalthuller i vejen

asfalt

Hvem har ansvaret for asfalthullerne i vejen?

Ofte skyldes huller i vejen vinteren, hvor det kolde vejr, frost og salt på den måde forårsager huller. Kører du uheldigvis i et hul og skades dit køretøj derved, så venter en længere indviklet proces, før det afgøres, hvem der betaler for reparationen af køretøjet. Til at begynde med vil de sandsynligvis være din egen forsikring, der skal betale, hvis du vel og mærke har kaskoforsikring på dit køretøj. Dette kan dog alligevel blive en dyr fornøjelse for dig, da det kan koste i både selvrisiko og bonustab. Hvis man derimod tager et billede af hullet og derved kan dokumentere, at det er vejens ejer, der er ansvarlig for hullet og derfor skyld i dit køretøjs skade, så kan du videreføre selvrisikoen dem og derved slippe for selv at punge ud. Det kan dog være svært udenvidere at tage et billede af et hullet, da vejen kan være meget trafikeret, og det derfor måske er direkte livsfarligt.

Dette kom to billister ud for, da de begge kørte i et hul på en motervejsafkørsel og skadede deres biler. Bilisterne valgte ikke at tage et billede af hullet, da det både var livsfarligt og forbudt at begå sig på denne motervejsafkørsel. Det hele endte med, at Østre Landsret afgjorde, at Vejdirektoratet ikke stod til ansvar for hullet og bilernes skader. Du kan læse mere om sagen her.

Kommer du som bilist ud for en lignende situation vil det derfor være en god idé, at sikre sig, at man får taget et billede af hullet – gerne med en genstand ved siden af som sammenligning. Uden et billede som dokumentation kommer du selv til at betale for reparation af dit køretøj.

Det kan være meget omkostningsfuldt som ejerforening/grundejerforening at have mange huller i vejen, og man bør derfor overveje asfaltreparation hurtigst muligt. Så har du et eller flere huller, du ønsker lappet, så kontakt os for en uforpligtende snak.

Du kan læse mere om asfaltreparationer fra BS Landskabspleje lige her