Hvad er facility services

Ejendomsservice fra bslp.dk

Hvad er facility services?

Facility Services er et engelsk/amerikansk begreb som på danske termer bruges om leverance af en serviceydelse, blandt andet pasning og pleje af både inden- og udendørsarealer. Det forkortes i nogen tilfælde “FM”.

Det er blevet populært hos både foreninger og virksomheder, at have en fast aftale på facility services, hvor der både kan være trappevask, rengøring, græsslåning, fejning og eksempelvis ukrudtsbekæmpelse inde i aftalen.

En samlet facility-pakke med både indendørs- og udendørsservice er for mange private virksomheder og ejerforeninger både enklere, billigere og lettere, at have med, at gøre. De fleste firmaer der tilbyder det, tilbyder én kontaktperson til deres kunder.

Hvad koster facility services?

Når der skal udarbejdes en pris på facility services er det vigtigt at pointere, at ikke to opgaver er ens. Der vil altid være forskel på eksempelvis hvor mange trapper der skal vaskes, hvor ofte de skal rengøres. Foreninger og virksomheder har ligeledes forskellige krav til græshøjden, antallet af græsslåninger, skal der kanttrimmes hver gang eller hver anden og så videre.

Derfor vil prisen for en aftale vedrørende facility service og facility management være svær at definere på forhånd.

I dag foregår det hos mange virksomheder på følgende måde:

  • Kontaktformular udfyldes af kunden, eller kunden ringer direkte på telefonen
  • Der bookes et møde, hvor arealerne og opgavens indhold gennemgås
  • Tilbuddet bliver udarbejdet fra leverandøren

Sådan er det hvertfald hos BS Landskabspleje, når vi taler og arbejder med Facility Services og Ejendomsservice.

Hvordan kan virksomheder være gode til alle services?

Mange virksomheder har uddannede folk ansat til hhv. rengøring, gartnerarbejde og andre facility-opgaver. Det er også forskelligt, hvordan virksomheder i dag sikre den bedst mulige service. Nogen virksomheder tilbyder eksempelvis serviceopgaverne løst af underleverandører.

Vi er rigtig gode til alt det udenfor, herunder:

  • landskabspleje
  • pasning af grønne arealer, græsslåning og trimning
  • fejninger af parkeringsarealer, indgangspartier og kanter
  • ukrudtsbekæmpelse, lugning, sprøjtning eller brænding
  • viceværtsservice og ejendomsservice
  • beskæring af træer og træfældning

Skab de bedste rammer for at få en kontrakt, der matcher dine behov

Sæt krav, beskriv opgaverne og sæt dig ind i, hvilken virksomhed du vælger at entrere med. Overvej om du og dine kolleger eller ‘medbeboere’ i foreningen vil have en virksomhed, hvor det udelukkende er egne ansatte, baseret på et samarbejde eller services leveret udelukkende af tredje parter.

Et andet godt tip er altid at indhente 2-3 sammenlignelige tilbud. På den måde sikrer du konkurrencedygtige priser, at du kan være tryg i dit valg og at du får en seriøs leverandør. Du kan sagtens lade leverandørerne vide, at de er oppe imod et par andre bud, uden du behøver nævne hvem det er.