Hvad er en tørketolerant have

Her ses en firmabil med rullegræs fra bslp.dk

Visne, brune og kedelige planter. Sådan husker de fleste haveejere sommeren 2018, hvor solen og varmen tog hårdt på det ellers normalt grønne græs og planter. Når solen har været hård og varm, som i sommeren 2018, kan det sætte en begrænsning for glæden ved at gå ud i haven og nyde morgenkaffen.

Men vil det så sige, at man ikke kan nyde sin have om sommeren fordi en tørkeperiode rammer? Svaret er selvfølgelig nej, men der er visse foranstaltninger man skal tage højde for i forhold til planterne. For foruden sol og tørke, vil planterne om vinteren blive ramt af både regn og kulde. Det kan lyde forvirrende og komplekst at finde planter der kan tåle begge dele, men det er her en tørketolerant have kan blive aktuel for dig som haveejer, hvis du gerne vil nyde synet af din have hele året rundt.

Hvad kræver det, at have en tørketolerant have?

En tørketolerant have er meget nem at vedligeholde, og er særlig velegnet til dig som ikke har grønne fingrer. Haven skal ikke vandes i tørkeperioder og kan mere eller mindre passe sig selv. Hvis du vil læse mere om pasning og pleje af tørketolerante planter, kan se Bolius’ guide her.

Fordelene ved en tørketolerant have

I og med at vi må erkende, at vi får et mere og mere ekstremt klima, bliver vi nødt til at plante planter der kan tåle ændringerne. Dette skal ikke ses som en ulempe eller forhindring, men nærmere som en mulighed for at implementere nye, spændende sorter, som ikke er invasive.

Kan vi hjælpe dig?

Du er altid velkommen til at kontakte BS Landskabspleje, hvis du er i tvivl om en tørketolerant have er noget for dig. Vi har mange års erfaring inden for anlægning af haver, og vi er altid klar til at lave et uforpligtende tilbud. Se flere af vores services her.