Logo 46 56 03 97

Træfældning – Gør det selv

Tips og tricks til gør det selv træfældning

Hvis du har et mindre træ, kan du selv udføre træfældning. Vi har samlet et par gode råd til, hvordan du selv kan vælte træet.

1. Tjek omgivelser og mål, hvor højt træet er. Dette sikrer, at I inden træet vælter, har sikret dig mod at det rammer hegn, møbler, huse, naboens hæk eller andre ting.

2. Vi anbefaler at arbejdet udføres af “I” og ikke “Du”. Dette giver nemlig anledning til, at binde to reb (så højt som muligt) om træet, så I kan trække træet i den retning, det sal falde. Faldet bliver ikke godt, hvis ikke “cuttet” beskrevet i pkt. 1, er godt.

3. Sav i den side af træet, som angiver retningen på faldet. Du får de bedste forudsætninger for et godt “fald”, hvis du starter med et skråt snit fra oven og nedad – hak ca. en tredjedel ind i træet. Herefter foretager du et vandret snit ind i træet.

4. Fra modsatte side saver du nu ind i træet. Stop med det, når der mangler 2 cm.

5. Nu skal du koncentrere dig om at få træet til at vælte ordenligt. Skub en smule, træk en smule og sav lidt, indtil træet vælter.

Er der regler omkring gør-det-selv træfældning?

Der findes ingen regler for, hvem der må udføre træfældning. Men man skal dog være obs på, at det kan være farligt, hvis du ikke er 100 % sikker på hvad du laver. Derfor kan det være en god idé at få professionel hjælp til det.

Hvis du er i tvivl om du kan gøre det selv, kan du bestille et tilbud på professionel træfældning lige her

Har du mod på, at gøre det selv, så er det bare om at komme igang. De vigtigste råd, udover ovenstående “opskrift” er at være præcis med dit forhug.

Skal vi tage en snak?

Du skal være velkommen til at ringe til os. Benjamin vil tage imod dig, og tage snakken om din opgave.

RING

46 56 03 97

og snak med Benjamin

Hvorfor vælge os?

Vores mange års erfaring og en lang række glade og tilfredse kunder, giver os selvtilliden til at kunne sige, at du burde overveje os, inden du vælger din udbyder til servicering af udendørsarealer.

Skriv eller ring til os, og lad os få en snak om jeres arealer og hvorfor du skal vælge os.