Logo 46 56 03 97

Hækkeklipning – 3 nemme tips

Gør din hæk forårs klar

Hader du at gå i haven eller er det din ynglings aktivitet om foråret/sommeren?

Ligegyldig hvad din holdning til hækkeklipning er, så er det en opgave, som mange husejere står overfor hvert år.

Som en publicservice har vi i denne artikel skrevet de bedste tips, som vi også selv bruger når det kommer til hækkeklipning.

Først, sørg altid for at have udstyret i orden. Det er jo ingen hemmelighed at hækkeklipning er nemmere når man har det rigtige udstyr. Så sørg for at have en lang forlængerledning til rådighed, så det er sikker på at du kan nå alt i haven.
En god trappestige er også rar at have ved hånden. Den skal være nem at flytte, så du kan komme højere op og få en komfortabel arbejdshøjde.
Inden hækkeklipningen start, bør du gøre dig nogle overvejelser om hvilken behov din hæk har og hvordan du ønsker at din hæk skal se ud. Er det en let studsning, formklipning eller en grundig beskæring vi snakker om? Ja det afhænger jo af hækkens alder og type, om hvor hårdt du kan gå til den. Da hver klipning jo stimulerer hækkens vækst. Så hvis du ønsker en tæt hæk, bør du klippe den ofte.

Sankt Hans, et godt tidspunkt at starte

Det varirer fra sort til sort, hvornår du bør påbegynder hækkeklipningen. Vi plejer generelt at anbefale, at man så småt begynder omkirng Sankt Hans, fordi der er tilvæksten så småt begyndt. Derefter bør du klippe hækken, ihvertfald en gange mere i sensommeren, hvor der stadig er gang i væksten. Så kan de nyklippede overflader nemlig danne nye skud og så får din hæk et fint vinterkostume.
Når du skal sommerbeskære din hæk, bør du vælge en tør dag uden dug eller regn på bladene, da de våde blade har det med at klistre sig fast på klipperen og andre redskaber. Det kan godt besværligører hækkeklipningen.
Ønsker du effektivt at forandre hækkens form eller at beskære den til vedligeholdelse, så er det praktisk at gøre det efter bladene er faldet af, så grenene er nemme at se. Det er vigtigt at hækken er i hvil, så i slutning er vinteren er et rigtig godt tidspunkt at gøre dette.

Pyramideform giver meget lys

Skal du plante en helt ny hæk, kan du med fordel forme hækken som en pyramide, altså smal øverst og så bredest nederst med skrånede sider. På den måde sikre du lys på alle hækkens sider. Det er vigtigt når nye skud skal dannes, der hvor du har klippet. Det giver en rigtig fin og tæt hæk, også nederst.
Er din hæk formklippet og et par år gammel, så anbefaler vi at du først klipper den ned i den rigtige højde men en elektrisk hækkesaks, og så bagefter klipper du de korte sider, mens du sørge for at de går svagt ud af. Det skaber et flot fald på hækken. Når du skal klippe horisonttalt er det vigtigt at du tager nogle lange, bestemte tag. Afslutningsvis kan du jo med fordel beskære de grene der stikker ud, med en beskæringssaks, så din overflade bliver helt ren og pæn.

Husk fuglene i hækken.

Husk at i din hæk, kan der gemme sig mange fuglereder, som kan have fugle unger i sig. Så skal du klippe inden Sankt Hans, bør du gå dine hække igennem inden hækkeklipningen for at sikre dig at der ikke gemmer sig nogle reder med ubeskyttede unger i. Finder du en rede med fugleunger, er det vigtigt at du klipper godt uden om, så du er sikker på at ungerne stadig er gemt godt.

Vi hjælper gerne med hækkeklipningen

Er hækken blevet for stor en opgave, eller har du hverken tid eller lyst til selv at tage dig af den, så ordner vi gerne din hæk for dig. Klik her se hvad vi tilbyder. Så finder vi helt sikkert en løsning som passer lige netop til din situation.

Skal vi tage en snak?

Du skal være velkommen til at ringe til os. Benjamin vil tage imod dig, og tage snakken om din opgave.

RING

46 56 03 97

og snak med Benjamin

Hvorfor vælge os?

Vores mange års erfaring og en lang række glade og tilfredse kunder, giver os selvtilliden til at kunne sige, at du burde overveje os, inden du vælger din udbyder til servicering af udendørsarealer.

Skriv eller ring til os, og lad os få en snak om jeres arealer og hvorfor du skal vælge os.